Pancakes cu mac si lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 1 Aug 2011 | 3252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g crema de branza
  • 130-140 g faina
  • 10 g praf de copt
  • ½ lamaie
  • Nucsoara
  • Esenta vanilie
  • 1 lingura mac
  •  
  • Piersici trase in tigaie:
  • 3 piersici
  • 150 g zahar(daca aveti brun e mai bine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu mac si lamaie:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbanusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga crema de branza si laptele; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat. Se adauga si vanilia si se amesteca bine.

La sfarsit se incorporeaza spuma de albusuri si se amesteca usor cu o lingura. La sfarsit se pune zeama de lamaie si macul. O tava pentru clatite se pune pe fic si se incinge bine. Se pun putina compozitie in tigaie si i se da o forma rotunda(puteti pune si mai multe in acelas timp,cate aveti loc). Cand apar basicute deasupra clatitei inseamna ca e gata si se intoarce pe acealalata parte pentru 30-40 secunde.

 

Piersici trase in tigaie:

Piersicile se curata de coaja si se taie felii. Intr-o tigaie se pune zaharul si feliile de piersici. Se tine pe foc,amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul si se transforma intr-un sos gros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, nuci si stafide